Bie en Ariane in Kameroen!

Traditional Wedding

Lora van de dispensery gaat trouwen. Maar voor de officiële festiviteiten was er de traditional wedding, en wij werden ook uitgenodigd. Zo’n wedding doen ze tijdens de nacht. Toen we om 19 uur vertrekkensklaar stonden, kregen we telefoon van Mister Otto… een delivery, da konden we natuurlijk niet laten liggen. Na de bevalling hebben we dan onze koers richting de wedding ingezet. Toen we daar aankwamen was het echt een Hospital Party, allemaal bekenden en ook den Abdou was uiteraard van de partij. Hij nam ons zoals altijd meteen onder zijn vleugels.

Eerst was het receptie waar we konden kiezen tussen foufou en njamma njamma of Yellow Rice… we hadden eigelijk al gegeten dus ne loaf of foufou da kon er nimmer bij, dus gingen we voor de kleine snack.

Nadien begon het traditionele deel, den Abdou nam ons mee naar the kitchen, waar het zich allemaal afspeelde. We werden op de eerste rij gezet bij de familie van de man. Zodat we alles goed konden volgen, en den Abdou, onze personal photographer, zorgde voor de geslaagde plaatjes! Er kwam ne funny man, iemand die het gebeuren een beetje leidt en het publiek de hele avond entertaint. Eerst moest de familie van de man de bruidsprijs geven, wat bestaat uit ne stapel brandhout. En daarna moet de familie van de bruid de schoonfamilie voeden, met uiteraard foufou en njamma njamma, op de traditionele manier klaargemaakt en een grote kuip vlees. Het was een heel belevenis, echt de moeite om eens meegemaakt te hebben! Alles was op z’n Afrikaans, dus het was pas laat toen al het geoffer enzo gedaan was. We waren blij dat we thuis waren en onze oogjes konden sluiten want de volgende dag was het weer werkendag!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!